PREZRAČEVANJE Z REKUPERACIJO

prazen

    6492b2ffe4d5f898b54823eed1078ab1   zehnder comfosystems                   Paul prezračevanje z rekuperacijo


1 KATALOG ZEHNDER PREZRAČEVANJE slika1REKUPERATORJI ZEHNDER slika    1REKUPERATORJI PAUL slika   1aCEVNI RAZVODI ZEHNDER slika   1POHLAJEVANJE POGREVANJE ZEHNDER slika   1INFORMATIVNE PONUDBE slika 

Zehnder prezračevanje z rekuperacijo 1 Zehnder Comfosystems je domišljen sistem naprav za obdelavo svežega zraka in elementov za njegov razvod. Ponuja rešitve za prezračevanje in rekuperacijo za vse vrste zgradb, pri tem pa dosega vrhunske prihranke energije. Vsi proizvodi Zehnder prezračevanja presegajo kriterije za dodelitev EKO subvencij in zadoščajo vsem higienskim standardom. Pod okriljem Zehndra so na voljo tudi prezračevalne naprave Paul, ki prav tako sodijo v sam svetovni vrh. 

Prednosti Zehnder prezračevanja:

  • Vedno svež zrak
  • Energijski prihranki z rekuperacijo toplote
  • Ohranjanje vrednosti nepremičnine s preprečevanjem nastajanja plesni
  • Ohranjanje zdravja
  • Zaščita pred hrupom iz zunanjosti
  • Subvencije EKO sklada za kompletne sisteme

mikro klik Delovanje prezračevanja z rekuperacijo Zehnder Video-icon

 

Podjetje minergia napis je slovenski kompetenčni center za prezračevalne sisteme z rekuperacijo Zehnder Comfosystems, Zehnder ventilatorje ter Zehnder radiatorje.


Zakaj je prezračevanje z rekuperacijo Zehnder smiselno?

Vgradnja prisilnega prezračevanja z rekuperacijo je postala skoraj nujni del vsake novogradnje ali prenove. Novi gradbeni materiali, predvsem nova okna, ne omogočajo niti minimalnega dotoka svežega zraka v stanovanje, redno odpiranje oken pa povzroča velike energetske izgube. V takšnih prostorih se pojavljajo povišana temperatura zraka, visoka koncentracija ogljikovega dioksida, vlaga, pomanjkanje kisika, neprijetne vonjave, ponekod pa tudi povišana koncentracija radona. Bivanje v takih prostorih ni le neprijetno, ampak lahko celo škodljivo. Po splošno znanih normativih je treba zagotoviti najmanj enkratno menjavo zraka na dve uri, kar v praksi pomeni odprto okno 5 do 7 minut na uro v vsaki sobi. Tolikšna menjava zraka je lahko tudi energijsko potratna, vendar pa spremenljiva, če izkoriščamo odpadno toploto s sistemi prezračevanja. Prav zaradi zgoraj navedenih problemov je priznano nemško podjetje Zehnder razvilo vrhunske prezračevalne naprave, ki vračajo toploto izrabljenega zraka svežemu zraku. Tako napravo imenujemo REKUPERATOR. V bistvu gre za kompaktno prezračevalno napravo, ki po zaslugi posebnega toplotnega prenosnika vrača tudi do 95 % toplote odpadnega zraka. S takim načinom prezračevanja si zagotovimo vedno svež in kvaliteten zrak v prostoru, pri tem pa izgubimo le 5 ali nekaj več odstotkov dragocene toplotne energije. Električna poraba za delovanje rekuperatorja je minimalna glede na rezultat, ki ga dobimo.

Prezračevanje z rekuperacijo Zehnder 1. Preko prehoda v zunanji steni preide sveži zrak v sistem. Opcijski zemeljski toplotni izmenjevalnik zemlja/zrak uporablja zemeljsko toploto za predhodno temperiranje zunanjega zraka.

2. Prezračevalna naprava  ComfoAir pridobiva do 95 % energije iz odpadnega zraka in jo dovaja nazaj svežemu zraku. Z opcijskimi komponentami je mogoče zrak vlažiti, sušiti, segrevati in ohlajati.

3. Preko sistema za distribucijo zraka ComfoFresh je mogoče v  posameznih prostorih zagotoviti optimalno temperiran sveži zrak, ki je primeren za potrebe v določenem prostoru, in odvajati odpadni zrak navzven. Količino zraka je mogoče individualno nastaviti za vsak prostor.

 

Za več informacij nas kontaktirajte na info@minergia.si

airwell_logo     mitsubishi_logo     zehnder_logo    logo_paul transparent     sierra_logo    eurapo_logo     dantherm_logo